تحولات منطقه

۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۰
کد خبر: ۵۳۴۷۳۲

آیا گیاه سیر خواص دارویی و درمانی دارد ؟ گیاه سیر خواص بیشماری دارد .سیر یک تصفیه کننده ی خون بسیار قوی است.

مرور ویژگی های منحصر بفرد و فوق العاده سیر
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است . گیاه سیر برای رفع و درمان عفونت ها و مشکلات تنفسی ، فشار خون بالا و بیماری سرما خوردگی بسیار مفید و کارساز می باشد .سیر یک عضو از خانواده زنبق و یکی از بستگان نزدیک پیاز است. گیاه آن دارای برگهای صاف وسبز مایل به خاکستری است که به اندازه ی ۴۰ سانتیمتر رشد می کند

گیاه سیر در ترانه و داستان و در طول قرن ها مورد احترام بوده است. یک پیاز آن از ۸ تا ۱۲ بخش به نام میخک تشکیل شده ، که توسط پوششی پوست مانند گرد هم نگه داشته شده اند  .

در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح دانشمندان چینی ستایش های زیادی درمورد سیر نوشته اند و آن را در اولین نوشته های سانسکریت ذکر کرده اند. بره قربانی از چین، با سیر چاشنی زده می شد تا برای خدایان مقبول تر باشد .

مصریان باستان سیر را  به عنوان خدا پرستش می کردند و به آن سوگند می خوردند . سیر چنان ارزشی نزد مصریان داشت که با پانزده پوند از آن یک برده ی مرد سالم خریداری می شد.

وایکینگ ها و فنیقی ها سیر را در سفرهای طولانی دریایی همراه خود میبردند و یا برای بدست آوردن عشق بانوی خود سیر به وی هدیه میداند.

صلیبیون در بازگشت از جنگ به اروپا ، با آوردن سیر به قاره خود بوده که معتبر شدند . همچنین ذکر شده که مارکوپلو در طول سفرهای خود بسیار از سیر استفاده می کرده است .

بیش از سیصد گونه سیر در سراسر جهان رشد میکند.از بسیاری از جهات، بهترین گونه ها برای تجارت گونه شیلیایی و مصری آن است.

سیر در تولید سس گوجه فرنگی، خردل، سوسیس و ترشی استفاده شده و مقدار کمی از آن در ساخت قرص های پودر سیر و روغن سیر بکار  میرود که در فروشگاههای مواد غذایی یافت می شوند.

سیر بذر حقیقی تولید نمی کند، بلکه باید قلمه زده شود.برداشت سیر زمانی است که ۵۰ تا ۷۵ درصد از برگها زرد شوندونوک برگها شروع به خشک شدن نماید، تغییر رنگ دهد ، خم شود و رشد بخش های هوایی متوقف شود .

هنگام خرید سیر، باید مصرف کنندگان بدنبال، قوزه های گوشتالو، تمیز، خشک و پوسته های ناگسستنی باشند. در خانه، در مکانی خشک و خنک و در ظرف باز نگهداری شوند . لزومی به نگهداری سیر در یخچال نمیباشد.

افراد دارای رژیم می توانند سیر بیشتری مصرف کنند زیرا هر حبه دارای یک تا دو کالری میباشد . سیر حاوی اسید آمینه،آلیسین است که دارای اثرات آنتی بیوتیکی و ضد باکتری است. مدت طولانی است که سیر عنوان یک ملین پذیرفته شده و تسکین دهنده سیستم تنفسی است. پزشکان قرون وسطی بر این باور بودند که سیر برای همه ی بیماری ها از  سرماخوردگی گرفته تا درد عشقی مفید است.

ادعا شده است که سیر سبب درمان فشار خون بالا، روماتیسم، کاهش اشتها، دندان درد،گلو درد ، کک و مک، نیش مار، سیاه سرفه، و طاسی می شود. اثر آن نه فقط با خوردن، بلکه به عنوان ضمادی برای کاهش دندان درد و گوش درد  نیز می باشد  .

در طب سنتی معتقدند اگر کسی سیر به کف پای خود بمالد سرماخوردگی اش درمان می شود. تونیکی از سیر و عسل ، به عنوان یک پاک کننده خون توصیه شده است.

بقراط بر این عقیده بود که سیر برای بسیاری از مشکلات درمان خوبی است اما برای چشم ضرر دارد .حضرت محمد (ص) فرمودند که  سیر می تواند درد ناشی از گزش و نیش را کاهش دهد  و با مالیدن سیر به خود می توان عقرب و افعی را فراری داد .

‘مایلین’، در سال ۱۷۹۲ سیر را به عنوان یک ماده پیشگیرانه در برابر طاعون ستود و از ‘  برناردین دو سنت پیر’  ثبت شده  که سیر مشکلات عصبی را درمان می کند. آلفرد فرانکلین، در قرن ۱۶، گفت پاریسی ها با خوردن سیر با کره تازه سلامت خود را تضمین می کنند .

در اوایل دهه ۱۹۰۰ در هنگامی که ایالات متحده از نابسامانی تب آنفولانزا و زردی رنج می برد، بسیاری از مردم شرق میانه و بالکان درخانه های خود سیر دود می کردند و بسیاری از مورخان آن را تلاشی موثر برای مقابله با انفلانزا می داننددر طول جنگ جهانی اول بریتانیایی ها از سیر  برای کنترل عفونت در زخم ها استفاده می کردند.

آزمایشگاه های مدرن همچنان علاقه مند به بررسی برخی دیگر از ویژگی های مفید سیر هستند. پزشکان روسی در حال مطالعه اثر آن بر سرطان هستند و در ژاپن تحقیق روی اثرات سیر بر روی کمر درد و ورم مفاصل ادامه دارد . در هند، مطالعات نشان می دهد سیر دارای اثر پیشگیرانه در تصلب شرایین است  و در بسیاری از بیمارستان ها، تیم های ازمایشگاهی در حال بررسی خواص سیر در کنترل فشار خون بالا میباشند .
 

منبع: بهداشت نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.